Radio Gagnef
RADIO GAGNEF


FACEBOOK


YOUTUBE


SUPPORT

Om du upplever problem med att lyssna och ta del av musiken på Topplistan, kanske denna Support-sida kan ge lite hjälp på vägen.Obs! Kjelles Dansotek tillhandahåller normalt inte musik till Topplistan via hemsidan pga upphovsrättliga skäl. Den musik vi distribuerar omfattas av Radio Gagnefs avtal med Stim och detta avtal gäller inte denna webbplats.

SPOTIFY

Vi rekommenderar att du använder dig av Spotfy för att ta del av musiken på Topplistan. Om musiken av olika anledningar inte finns tillgänglig på Spotify eller att du av annan anledning inte har tillgång till Spotify, kan nedanstående information ge en hjälp på vaägen.

EJ SPOTIFY

Det finns många andra ställen på internet där man på olika sätt har möjlighet att både se och lyssna på låtarna ändå. De medverkande dansbanden till listan tillhandahåller ofta sina nya låtar i någon form, inte minst för att kunna profilera sig och kunna få försäljning på CD-skivor. Webbplatser som Youtube och egna hemsidor spelar här en viktig roll som kanal för att få ut musiken, men det finns även andra varianter på hur musiken kan presenteras.

Genom att kicka på länken för "Media" så får du höra låten genom att du omdirigeras till en ny sida där vi vet att den aktuella låten kan avlyssnas.

Hur får jag det att fungera i min enhet

I alla moderna operativsystem ingår programvara för att spela upp media i olika format. Detta är normalt inte något som du som slutanvändare behöver bekymra sig om. Det finns dock några undantag som kan ställa till trassel.

När du omdirigeras (öppnar) till en annan sida gäller...

Adobe Flash Player är fortfarande ett av de absolut vanligaste sättet att se och lyssna på media. Youtube-video's, musikspelare på hemsidor m fl använder sig ofta av den tekniken, så det krävs att du har Adobe Flash Player installerad på din enhet för att det ska fungera. Detta tilläggsprogram finns för PC med Windows eller Linux, samt mobiltelefon med Android, Symbian (Nokia) eller Windows Phone. Däremot finns det inte för Apples produkter som iPad, iPhone eller Mac.

När den aktuella låten strömmas till din enhet gäller...

Din mediaspelare måste kunna spela upp i det format som musiken är kodad i. Vanligaste formatet är MP3 men även andra format som WMA eller OGG kan förekomma.För PC/Windows: Vi rekommenderar att du använder Windows Media Player. Den kommer förinstallerad till din dator och hanterar de flesta format.

För PC/Linux (Ubuntu, Fedora, Mageia m fl): Vi rekommenderar vi att du använder Mediaspelaren Totem. Den kommer förinstallerad till din dator och hanterar de flesta format och är bra integrerad med din webbläsare. Obs! För att spela upp musik kodad i MP3 och WMA m fl proprietära format kan du behöva installerar några extra gstreamer-codecs. Detta görs i allmänhet automatiskt efter att du har godkänt nedladdning från din distributions ”non-free”-mjukvaruarkiv. Se dokumentationen till din distribution hur du ska göra.

Om det inte händer någonting eller att ett ”konstigt meddelande” kommer när du klickar på länken för ”Media”, kan det också bero på att din webläsare inte känner igen formatet. Spara ner filen till din enhet genom att högerklicka över länken Media och välj "Spara länk som..." Därefter kan du öppna filen manuellt i din mediaspelare.

Ett annat alternativ till ovanstående är att du intallerar mediaspelaren VLC, som även finns för äldre versioner av Windows, samt Linux och Android.

För Apples produkter: Ouicktime ingår i OS X, IOS (iPhone, iPad) och hanterar alla format bra..

Android mobiltelefoner och surfplattor: För bra uppspelningsmöjlighet så rekommenderar vi att du laddar hem VLC från Google Play.

Fler sätt att lyssna på låtar.

Det finns fler sätt att lyssna på låtar och då kanske även hela album.

iTunes-store är världens största musikbutik och erbjuder generösa möjligheter att enkelt förhandslyssna på låtar. De är också akuella med skivreleaser. Har du PC/Windows installerar du programmet från Apple. På Mac, iPhone, iPad finns det redan installerat. På övriga operativsystem är det ej tillgängligt.© 2002-2017 Kjelles Dansotek - Alla rättigheter reserverade | Version: 9.1 | Tekniska specifikationer