Radio Gagnef
RADIO GAGNEF


FACEBOOK


YOUTUBE


HISTORIKRadio Sigtuna
Topplistan har sina rötter i närradion Radio Sigtuna och programmet Kjelles Dansotek - Spezial. Vi ansvarade sedan tidigare för dansbandsmusiken på stationen, mycket tack vare vår fredagskvällsunderhållning med dansbandsteman som hette kort och gott Kjelles Dansotek. Jag och Kjell hade under en tid, funderat på att ha ett programinslag med en topplista. När så ett nytt morgonprogram på lördagar skulle startas upp, så blev det rätt tillfälle att dra igång satsningen. Programmet hette från början Dansmorgon. Det gick varannan lördag mellan kl 9-11. Vi hämtade inspiration till Topplistan i första hand i från P4 Svensktoppen, men även i från andra listor som nätbaserade Sverigetoppen.

Den 15 juni 2002, spelade vi upp 10 utvalda dansbandslåtar, sådana som vi visste var aktuella just då. Lyssnarna kunde, under vårt vanliga sommaruppehåll, rösta på sina tre favoriter enligt de poängsystem vi tillämpar idag. Den 31:a augusti 2002 var det premiär för vårt nya radioprogram Dansmorgon och resultatet till omröstningen spelades upp. Vi hade också tre nya utmanarlåtar. På den vägen är det.

Topplistan har sänds i Radio Sigtuna åren 2002-2006 samt 2010-2014. Hösten 2003, då bristen på sändningstillstånd gjorde att stationen hade uppehåll i etern. I en begräsad omfattning, kunde Topplistan istället avlyssnas via internet, då vi ingick i programtablån till Polar Internet Radio, som var föregångaren till det som nu kallas Folkradio i Älvkarleby/Skutskär. Under åren 2006-2010 samt 2015-2016 hade vi inte någon programledare som kunde ta ansvar för några sändningar, varför programmet utgick. Under hösten 2011 hade listan uppehåll helt pga tekniska problem med datorerna.

Hösten 2016 träffade Kjelles Dansotek och Radio Gagnef i Dalarna en uppgörelse som innebar att det efterlängtade etersända programmet nu kunde återkomma i sin helhet. Med start den 28:e januari 2017 sänds numera Topplistan i Radio Gagnef, Dalarna.

Topplistan har fått se några smärre förändringar genom åren men grundprincipen har alltid varit detsamma.


Trots sin historiska anknytning till Radio Sigtuna, så är Topplistan sedan länge en rikstäckande lista med röstande och deltagande över hela norden. Parallellt med radioprogrammet har listan funnits på vår hemsida sedan starten och fr om juni 2010 också via sociala medier som Facebook och Twitter.

Topplistan firade 10 års jubileum under sommaren 2012. Mer detaljer om Topplistan under åren kan se läsa om i vår jubileumssida>>

Se mer om hur vi såg ut förr här>>.
Studion i Sigtuna

Tre programledare på plats, redo att presentera den aktuella listan för dig:

2002-2004 Mattias Danfjorden, sittande
2010-2014 Lars-Åke Bylund, vänster
2004-2006 samt fr om 2017 - tillsv Kjell Danfjorden
, höger


© 2002-2017 Kjelles Dansotek - Alla rättigheter reserverade | Version: 9.1 | Tekniska specifikationer